top of page
Featured Posts

Corona, wat levert het jou op?

Bij het coachen gebruik ik vaak een oefening waarin we een bepaald woord wat belangrijk voor je is bijv. het woord 'succes' tegenover het tegenovergestelde zetten, in dit geval het bijv. het woord 'falen'. We bekijken bij beide woorden wat jouw associaties zijn, zowel positief als negatief. Bij 'succes' zou dat kunnen zijn: winnen, kick, gezien worden, zelfvertrouwen, maar ook druk op jezelf, verwachtingen van anderen. Bij 'falen' zou dat kunnen zijn: loser, verdrietig, geloof in jezelf kwijt, verliezen maar ook : leerzaam, sociaal,doorzetten, tevreden zijn.


Als ik dat nou eens bij Corona zou doen? Aan de ene kant zet ik dan de negatieve zaken waar we misschien allemaal mee geconfronteerd zijn of worden: ziekte, dood, angst, hamsteren, beschuldigen van anderen, negativiteit op het nieuws of in jezelf en concentratievermindering, het niet kunnen zien van geliefden, het niet kunnen reizen.


Maar kun je ook het positieve zien van deze periode?

Hulp geven aan anderen of om hulp durven vragen, gevoel van verbonden zijn met anderen, samen, leven in het moment, empatie naar anderen, bewuster consumeren, aanpassen, kwaliteitstijd met je gezin kunnen doorbrengen, leren leven in het moment (mindful).Het mooiste en opvallendste wat ik zie gebeuren is dat de kwaliteit 'creativiteit' opleeft.

Een kwaliteit die mensen vaak wegstoppen in het drukke leven van alledag.


De vriendin van mijn zoon maakt prachtige filmpjes op Tik tok met hele schilderijen van Van Gogh op haar gezicht of kleding. Er worden zelfs connecties gelegd om creativiteit te bundelen.


Ikzelf heb een whatsappgroepje waarin iedereen met tekeningen verwerkt wat er nu gebeurt. Een vriendin van mij schreef me zojuist dat ze het pianospelen heeft opgepakt. Gisteren keek ik naar een filmpje van Nikki tutorials waarin Davina 15 (!) minuten de sterren van de hemel zingt, achter plexiglas dat wel. Een filmpje wat zonder Corona nooit was ontstaan.Ik kijk fimpjes en hoor een vriendin vertellen dat de aarde verschuift van Yang (mannelijk) naar Yin (Vrouwelijk) energie. Dat zou best waar kunnen zijn.


Voor het loopbaancoachen wordt er verwacht dat het druk gaat worden; veel gedwongen werklozen, maar ook mensen die deze tijd als een tijd van bezinning hebben gebruikt en graag wat anders willen gaan doen.


Er wordt verwacht dat er een switch zal plaatsvinden naar beroepen waarvan nu gezien worden dat ze erg belangrijk zijn. Deze beroepen worden door de maatschappij herwaardeerd. Beroepen in de zorg of in het onderwijs. Ik ben benieuwd.


En wat heeft Corona jou opgeleverd?

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page