Wie is Suzanne?

Suzanne20211.jpg

Vind jij het ook moeilijk om 'goed is ook goed genoeg' tegen jezelf te zeggen? En vind jij het in deze tijd van meer en beter presteren soms moeilijk om de 'rem' op jezelf te zetten? Ja dan lijken we op elkaar! Fijn dat je mij gevonden hebt en op mijn site bent terecht gekomen!

Balans 

 

Balans is een thema waar ik mijn hele leven al mee worstel, letterlijk (lees weegschaal) en figuurlijk. Het is ook niet verbazingwekkend dat ik een aantal jaren geleden in een 'burn-out' terecht kwam toen mijn werkgever me vertelde dat ik 'boventallig' was. Tegelijkertijd ging ik door een moeilijke privéperiode en was dit de druppel. Waarom had ik zo hard gewerkt? Niemand die het blijkbaar waardeerde. Natuurlijk ligt het niet zo zwart wit, maar op dat moment voelde het voor mij wel zo.

Achteraf is die periode het beste wat me ooit is overkomen. Ik werd gedwongen om over mijzelf na te denken. Ik maakte kennis met bijv. RET (Rationeel-emotieve therapie) waarbij je leert dat niet de situatie zelf maar hoe je iets interpreteert stress veroorzaakt. Ik leerde mediteren en ook dat een 6 goed genoeg is . Ik leerde me minder van andere mensen aan te trekken, maar meer voor mijzelf te kiezen, en wat handige trucjes over time management.

 

Maar wat ik vooral geleerd heb is dat het geen schande is om om hulp te vragen en hoe ik nu beter met veranderingen in privé of werksituaties kan omgaan. Het is haast onmogelijk om alleen weer uit die burn-out te komen. Hoe jammer is het, dat er niet iemand was die mij waarschuwde voordat het te laat was, misschien had ik het dan kunnen voorkomen.

 

Bijna 30-40% van de ziekmeldingen in Nederland is gerelateerd aan mentale problemen, dat moet toch anders kunnen?

In een loopbaancoachtraject waarin ik probeerde met de werkverandering om te gaan kreeg ik de vraag of een baan als loopbaancoach niet wat voor mij was? Tja..

Hooggevoeligheid (HSP)

 

Daar moest ik even over nadenken...Ik heb tot 2008 altijd direct met mensen gewerkt, als reisleidster op Kreta maar ook bijvoorbeeld als ambtenaar van de Burgerlijke Stand en vond dat heerlijk. 's Avonds was ik echter uitgeput en lag ik doodmoe op de bank. Een openbaring was dat iemand tegen mij zei'Jij moet juist met mensen werken, dit is jouw kracht maar je moet je wel leren afsluiten voor hun energie en niet al jouw energie weg te geven'. Zo heb ik me de afgelopen jaren in (hoog)gevoeligheid (ook wel hsp genoemd) verdiept en geleerd hier beter mee om te gaan. Ik vind het ook fijn om anderen uit eigen ervaring hier mee te helpen en handvatten te geven. Vooral als ik bij iemand het kwartje zie vallen als ze er achter komen dat ze hoogsensitief zijn en nadien veel kunnen verklaren is dat mooi om mee te maken.

 

Van alle mensen is  wel 15 tot 20 procent hooggevoelig, dus jij misschien ook wel?

Vlag met tas

Dromen van een ander leven

 

Wil jij ook je leven of loopbaan een positieve draai geven? Ik zou je daar graag mee willen helpen!

Zo ben ik op mijn 46e  begonnen met een post-hbo studie bij Vista Nova om professioneel loopbaanadviseur te worden. Het is nooit te laat om te dromen toch?

 

Ik wil namelijk ook graag andere mensen helpen om hun ware passie te vinden, talenten en kwaliteiten te onderzoeken en te ontdekken waar ze energie verliezen maar vooral van krijgen in hun dagelijks leven. Ik geloof dat als je (weer) weet waardoor je geïnspireerd wordt je jezelf (weer) een stuk gelukkiger kunt maken (en wie weet je omgeving ook wel, dat is mooi meegenomen).

 

Ik hoop dat je na een traject keuzes kunt maken op basis van je talenten en inspiratie in plaats van puur op wilskracht, dan zal het leven je hopelijk een stuk makkelijker afgaan.

 

 

Als loopbaancoach werk ik voor Werken in Haaglanden, ‘Werken in Haaglanden’ is een samenwerkingsverband tussen 9 overheidsorganisaties en werkt samen op het gebied van arbeidsmarkt, loopbaan en ontwikkeling. 

Ook werk ik als loopbaancoach als 'zzp-er', dus voor mijzelf, en heb ik in 2016 Den Hollander Coaching opgericht. Ik ben onlangs van St!r overgestapt naar Noloc en ben aspirant Noloc lid

Ik geef (ook online) trainingen of workshops in het kader van
➤persoonlijke ontwikkeling:
-Talentspiegel (A &O gemeentefonds)
-Elementenvierhoek Hoogendijk; Aarde, water, vuur, lucht wat ben jij?
➤ mobiliteit:
- succesvol solliciteren
- een moderne cv maken
- de veranderende arbeidsmarkt en hoe vind je meer vacatures
- LinkedIn, Social media en solliciteren

💬ik ben ook als jurylid gevraagd door sollicitatielab.nl maart 2021 voor het kiezen van de beste cv van die maand
🔎Een kandidate van mij heeft ook meegedaan en haar cv is verkozen tot de beste cv van de maand mei 2021 door de vakjury.

 

Dat extra stapje 👟 : mij mag je altijd even appen voor advies of een luisterend oor. De meeste coaches houden daar niet van maar met veel cliënten houd ik contact, ook nog na het traject want vaak gaat het dan pas echt gebeuren! Kleine stapjes maken vaak een grote stap 👠

Wil je nog wat meer weten over loopbaancoaching, kijk dan eens bij 'met welke vragen ga je naar een loopbaancoach' en 'meestgestelde vragen'.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact met mij op.

Abtswoudse Bos Vrij 17-12-21_1628 kopiëren.jpg
Offerte opvragen
arrow&v

Bedankt voor de inzending!