top of page
Featured Posts

Moderniseer de persoonlijke gegevens op je cv


Wat zet ik in de persoonlijke gegevens in mijn cv en hoe verander ik de URL van mijn LinkedIn-profiel om op mijn cv te zetten? Zet ik een rijtje neer zoals we vroeger op school geleerd hebben met naam, adres, geboortedatum etc..? Nee vooral niet doen! In deze blog probeer ik wat vragen te beantwoorden die te maken hebben met het eerste gedeelte van je cv.

Zes seconden

Uit onderzoek is gebleken dat recruiters gemiddeld slechts zes seconden nodig hebben om te bepalen of een kandidaat geschikt is of niet.

In die 6 seconden die recruiters aan je cv besteden, zien ze je naam, je huidige of laatste functie, de begin- en eventuele einddatum daarvan, de functie ervoor en je opleiding. Bedenk dat je cv meestal geopend wordt op een cv of tablet dus als de helft van je A4-tje al ingenomen wordt door je personalia blijft er niet veel ruimte over voor wat anders wat interesse kan wekken.

Scanbaar

Zorg dus dat je cv 'scanbaar' is. Dat kan d.m.v. aparte tabelletjes of vakjes op te nemen met tekst en opsommingstekens te gebruiken. Hoe minder tekst nodig is voor je persoonlijke gegevens hoe beter, die seconden kunnen dus aan wat anders worden besteed!

Contact

Je persoonlijke gegevens zijn vooral bedoeld om contact met je op te nemen, dus om je uit te nodigen voor een gesprek. Volg onderstaande stappen om je contactgegevens overzichtelijk en ruimtebesparend op te nemen op je cv.

Stap 1

Zet in plaats van "Curriculum Vitae" bijvoorbeeld je naam boven je cv. Dat is duidelijk; je wordt in ieder geval nu niet zo snel verward met een ander persoon op de stapel.

Stap 2

Download wat symbooltjes van internet, bijvoorbeeld een envelopje voor je e-mailadres en een telefoontje voor je mobiele nummer en een LinkedIn vierkantje voor je LInkedin URL. Maak een vakje of onzichtbaar tabelletje waarin je de symbooltjes plaatst.

Stap 3

Neem een normaal e-mailadres (geen poesje@..) of maak er desnoods één aan, speciaal voor sollicitaties.

Stap 4

Zorg dat je bereikbaar bent op het telefoonnummer wat je in je cv opneemt. Neem dus liever het telefoonnummer welke meestal opgenomen wordt (en voicemail heeft met normale tekst, een liedje met 'heb je even voor mij' kan echt niet). Twee telefoonnummers hoeft echt niet.

Stap 5

Zet de de contactgegevens achter de symbooltjes.

Stap 6

Een geboortedatum, nationaliteit, huwelijkse staat, politieke partij, rijbewijs; neem deze gegevens alleen op als ze van toegevoegde waarde zijn voor de baan die je wilt bemachtigen.

LInkedIn

Vermeld als laatste bij je contactgegevens achter een symbooltje van LInkedIn de aangepaste URL van je openbare LinkedIn-profiel. Op LInkedIn kun je veel meer kwijt dat in je cv (die maar maximaal twee kantjes mag tellen); het is dus mooi als een recruiter daar een kijkje gaat nemen.

Hoe maak je een aangepaste URL voor je openbare LInkedin-profiel?

Klik rechts op je profielpagina op 'uw openbaar profiel bewerken'. Vervolgens wordt je doorgelinkt naar je openbare profiel. Rechts bovenin zie je een potloodje staan naast www.linkedin.com/in/. Je kunt alle vervelende cijfertjes verwijderen en de naam opschrijven die je wilt (mits deze nog niet door iemand anders gebruikt wordt).

Zo, je persoonlijke gegevens zijn in ieder geval op orde nu, tijd voor een mooie zakelijke profielfoto. Plaats een mooie professionele foto op je cv, geen vakantiefoto en met een effen achtergrond, maar daar een andere keer wat meer over.Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page