Featured Posts

Waarom ga jij op vakantie?


De zomervakantieperiode is bijna voorbij, een enkele mazzelaar gaat nog in het najaar weg. Misschien heb je in de vakantie allerlei voornemens gemaakt. Je gaat nu alles anders doen, meer rust nemen, zaken anders aanpakken, meer boeken lezen en vroeger naar bed. Meestal is er na drie dagen niets meer over van die goede voornemens en val je weer in hetzelfde patroon als voor je vakantie. Voel je niet schuldig, zo werkt het nou eenmaal bij de meeste mensen.

Maar waarom ga je eigenlijk op vakantie? Is jouw reden rust zoeken of boeken lezen? Waarom doe je dat dan eigenlijk niet het hele jaar door? En als jouw motief is'nieuwe mensen ontmoeten', waarom doe je dit eigenlijk niet het hele jaar door? En als jouw motief 'vrijheid 'of 'vrijheid in de natuur' is, waarom zoek je deze vrijheid? Heb je niet genoeg vrijheid in het dagelijks leven of ga je niet genoeg de natuur in? En als jouw motief is 'nieuwe dingen zien in het buitenland', vraag je dan eens af of je door het jaar heen in Nederland of België ook nieuwe plekjes kunt ontdekken die je nog niet gezien hebt.