top of page
Featured Posts

LinkedIn voor dummies deel 3: zichtbaar worden


In mijn vorige blog vertelde ik je hoe je kunt solliciteren via LInkedIn en hoe je vacatures kunt vinden. Maar om zelf gevonden te worden door personeelsmanagers of recruiters moet je 'zichtbaar' zijn.

Hoe doe je dat?

Hoe breid ik mijn netwerk uit?

Om gezien te worden moet je een netwerk hebben opgebouwd. Een netwerk is belangrijk om jou aan die (nieuwe) baan te helpen of om klanten te vinden. Op de 'home'pagina staan allerlei statusupdates (met vacatures) van je connecties, maar ook statusupdates van anderen die jouw connecties interessant gevonden hebben. Anders dan op Facebook zie je dus niet alleen de statusupdates van jouw connecties maar ook van anderen. Alles in LinkedIn is er immers op gericht om te netwerken? Voor een gevulde homepagina moet je natuurlijk wel connecties hebben.

Een professioneel LinkedIn profiel heeft over het algemeen meer dan 50 connecties. Nodig dus iedereen uit die je kent, maar dan ook iedereen, dus ook de buurvrouw!

Maar gebruik je LinkedIn voornamelijk met het oog op toekomstig werk, let er dan ook op in welke richting je netwerk opbouwt. Ik heb bijvoorbeeld bij mijn carrière switch veel loopbaanadviseurs als connectie toegevoegd.

Je kunt ook deelnemen aan 'groepen' over een bepaald onderwerp. Ikzelf heb veel connecties overgehouden uit de tijd dat ik heel actief in een bepaalde groep was.


Zichtbaar

Door jezelf zichtbaar te maken kun je je netwerk uitbreiden. Als iemand jou interessant vindt door jouw statusupdates kan hij of zij jou een connectie verzoek sturen. Je kunt statusupdates delen net als in Facebook. Maar denk eraan dat LinkedIn een zakelijk netwerk is; dat je net met je hond bij de dierenarts bent geweest zul je dus eerder op Facebook delen dan op LinkedIn. Facebook en LinkedIn beginnen wel steeds meer in elkaar over te lopen trouwens, Facebook is ook aan de weg aan het timmeren richting de arbeidsmarkt. En tja als je echt iets kwijt wilt in je status op LinkedIn houdt niemand je tegen natuurlijk.

De geheime knop

Bij je instellingen kun je jezelf nog zichtbaarder maken. Je kunt onder Privacy de zgn.. 'geheime knop' aanzetten waaraan recruiters kunnen zien dat je beschikbaar bent voor werk.


LinkedIn kijkt mee

Je kunt je ook zichtbaar maken door statusupdates van anderen te 'liken', dus interessant te vinden. Je kunt artikelen van jezelf en anderen delen en zelfs video's plaatsen. Op die manier kun je dus ook weer je netwerk vergroten. Zorg ervoor dat je niet té veel statusupdates hebt, dit kan gaan irriteren. Maar let op, ook als je niet actief op LinkedIn bent, 'straft' LInkedIn je door niet teveel in de homepagina van anderen naar boven te komen. Zoek dus naar een gulden middenweg.

Tip

Een LinkedIn profiel mét foto wordt 14 keer meer bekeken! Zorg dus dat je profielfoto niet ontbreekt.Je staat op de vrijdagmiddagborrel toch ook niet met een zak over je hoofd ?

Dat hoort ook bij jezelf zichtbaar maken.

Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page