top of page
Featured Posts

LinkedIn voor dummies deel 1: netwerken


Wat is LinkedIn wel en wat is het niet? En waarom moet jij op LInkedIn?

Linkedin is een zakelijk platform op internet waarin je kunt netwerken. Netwerken? Wat is dat?

Netwerken betekent dat je de (juiste) mensen leert kennen.

Dat kan ik toch ook tijdens een borrel of op zaterdag bij de supermarkt zie ik je denken. Of op Facebook? Natuurlijk is dat zo. LinkedIn gaat alleen nog iets verder

Facebook

Bijna iedereen heeft een Facebookaccount. Ook je buurmeisje of je oma.Op Facebook deel je veel privé dingen en hou je je familie en kennissen op de hoogte van jouw leven. Af en toe reageer je op een berichtje. Op Facebook heb je iedereen mooi bij elkaar dus waarom zou je nog een Linkedin account aanmaken? Al dat gedoe met Social media en moet je weer een ander wachtwoord onthouden..


Linken

Als ik LinkedIn vergelijk met Facebook zitten er vooral mensen op met een zakelijke 'mindset'. Bijna alles op LinkedIn heeft namelijk met werk te maken.

Zal ik op Facebook nooit een onbekend persoon accepteren, doe ik dat op LInkedIn wel. Op LinkedIn gaat het anders. Op LinkedIn maak je connecties, geen vrienden. Dat noem je linken.

Op LinkedIn kun je linken met bekenden en ook met minder bekenden. Bijvoorbeeld met iemand waar je op de gang op je werk mee hebt staan praten of waarmee je samen een cursus hebt gehad of in de sportschool hebt leren kennen. Of je linkt met iemand waarvan je bijvoorbeeld vindt dat die persoon veel interessante artikelen schrijft. Bij LinkedIn kun je daarom beter ook een persoonlijk tekstje met je uitnodiging meesturen, misschien dat iemand niet precies meer weet waar hij of zij jou van kent. Je kunt dan even uitleggen waarom je wil linken. En wie weet ontstaat er zo wel een leuk berichtencontact.

Volgen

Overigens kun je personen ook 'volgen' en hoef je niet per se een connectie te maken. Je gaat eerst naar het profiel van diegene die je wilt linken of volgen en klikt dan op de stippeltjes naast 'bericht' en kiest volgen of connectie maken.

Bij een bericht kun je dan je uitnodiging aanpassen en een persoonlijk bericht schrijven.

Denk eraan dat je er via de telefoon wat meer moeite voor moet doen om de stipjes te vinden.

Tip: Stuur nooit in je uitnodiging of eerste bericht een zakelijk voorstel of een sollicitatie!

Wel een persoonlijk bericht.

Lees mijn andere twee blogs over je netwerk uitbreiden en solliciteren via LinkedIn.

Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page